Kochacie widoki i smaki Hiszpanii? Zapraszam na niezapomnianą podroż do pięknej i smacznej Hiszpanii. Wraz z autorem i znakomitym znawcą smaków świata będziemy śledzić najpiękniejsze miejsca i próbować potrwa z których słynie lub powinna słynąć Hiszpania. W najnowszej publikacji ”Hiszpania na talerzu” autor połączył przewodnik z książką kulinarną. Całość to imponujące dzieło, które świetnie sprawdzi się jako prezent lub w kuchni do przygotowywania cudownych smakołyków.
![[Tags] wp-1637817354176-748x1024 Hiszpania do zjedzenia. Bartek Kieżun BUCHMANN 2021.](https://i0.wp.com/psychologicoach.pl/wp-content/uploads/2021/11/wp-1637817354176.jpg?resize=748%2C1024)
Hiszpania do zjedzenia
- Autor: Kieżun Bartek
- Liczba stron: 304
- Do kupienia TUTAJ
Ogromna księga, piękny album i zarazem książka kucharska! Całość już od pierwszego wejrzenia prezentuje się zjawiskowo. A wszystko za sprawą Bartka Kieżuna, który słynie z podróży po Włoszech, Portugalii i Turcji. Tym razem skierował swoje zmysły do Hiszpanii. I to z drobiazgowością przedstawia nam piękne i niecodzienne miejsca, które w zasadzie znają tylko koneserzy. Podróż z dziełem pt. „Hiszpania na talarzu” zaczynamy niewinnie a kończymy ją zmywaniem po wspaniałej uczcie.
![[Tags] wp-1637817354176-748x1024 Hiszpania do zjedzenia. Bartek Kieżun BUCHMANN 2021.](https://i0.wp.com/psychologicoach.pl/wp-content/uploads/2021/11/wp-1637817429673.jpg?resize=750%2C750)
Ciekawe przepisy, wciągające opowieści z podróży i fascynujący rozmówcy, którzy oprowadzają po swoim kraju – wszystko to okraszone pysznymi fotografiami. A zdjęć w książce nie brakuje. Ocieka ona od barw, symboli, zbliżeń i obrazów.
Przykładowe przepisy:
- Katalońska coca ze szpinakiem i rodzynkami
- Grillowane calçots z orzechowym sosem romesco
- Chrupiące krokiety z porami
- Duszone warzywa z La Manchy z jajkiem sadzonym
- Sałatka z pieczonej papryki i pomidorów
- Galicyjska emapanada z warzywami
- Tarta z Santiago
Całość podróży kulinarnej podzielona jest na rodziały:
- Przekąski
- Dania główne
- Wypieki i desery
Książka jest pięknym połączeniem podróży z autentycznymi historiami i rozmowami z mieszkańcami Hiszpanii jak i zbiorem przepisów oraz reportażem fotograficznym z elementami przewodnika. Jak mówią inni – to po prostu prawdziwa książka.
„Hiszpania do zjedzenia” zaprasza do siebie. Bez konieczności kupna biletu i wyjazdu. Cząstka prawdziwej Hiszpanii może być u Was w domu lub stać się przyszłością kogoś, kto otrzyma książkę. Piękna, staranna, zachęcająca do gotowania i bycia w Hiszpanii na całego – zmysłowo!
0 komentarzy