Kochacie widoki i smaki Hiszpanii? Zapraszam na niezapomnianą podroż do pięknej i smacznej Hiszpanii. Wraz z autorem i znakomitym znawcą smaków świata będziemy śledzić najpiękniejsze miejsca i próbować potrwa z których słynie lub powinna słynąć Hiszpania. W najnowszej publikacji ”Hiszpania na talerzu” autor połączył przewodnik z książką kulinarną. Całość to imponujące dzieło, które świetnie sprawdzi się jako prezent lub w kuchni do przygotowywania cudownych smakołyków.

wp-1637817354176-748x1024 Hiszpania do zjedzenia. Bartek Kieżun BUCHMANN 2021.



Hiszpania do zjedzenia

  • Autor: Kieżun Bartek
  • Liczba stron: 304
  • Do kupienia TUTAJ

Ogromna księga, piękny album i zarazem książka kucharska! Całość już od pierwszego wejrzenia prezentuje się zjawiskowo. A wszystko za sprawą Bartka Kieżuna, który słynie z podróży po Włoszech, Portugalii i Turcji. Tym razem skierował swoje zmysły do Hiszpanii. I to z drobiazgowością przedstawia nam piękne i niecodzienne miejsca, które w zasadzie znają tylko koneserzy. Podróż z dziełem pt. „Hiszpania na talarzu” zaczynamy niewinnie a kończymy ją zmywaniem po wspaniałej uczcie.

wp-1637817354176-748x1024 Hiszpania do zjedzenia. Bartek Kieżun BUCHMANN 2021.

Ciekawe przepisy, wciągające opowieści z podróży i fascynujący rozmówcy, którzy oprowadzają po swoim kraju – wszystko to okraszone pysznymi fotografiami. A zdjęć w książce nie brakuje. Ocieka ona od barw, symboli, zbliżeń i obrazów.

Przykładowe przepisy:

  • Katalońska coca ze szpinakiem i rodzynkami
  • Grillowane calçots z orzechowym sosem romesco
  • Chrupiące krokiety z porami
  • Duszone warzywa z La Manchy z jajkiem sadzonym
  • Sałatka z pieczonej papryki i pomidorów
  • Galicyjska emapanada z warzywami
  • Tarta z Santiago

Całość podróży kulinarnej podzielona jest na rodziały:

  • Przekąski
  • Dania główne
  • Wypieki i desery

Książka jest pięknym połączeniem podróży z autentycznymi historiami i rozmowami z mieszkańcami Hiszpanii jak i zbiorem przepisów oraz reportażem fotograficznym z elementami przewodnika. Jak mówią inni – to po prostu prawdziwa książka.

„Hiszpania do zjedzenia” zaprasza do siebie. Bez konieczności kupna biletu i wyjazdu. Cząstka prawdziwej Hiszpanii może być u Was w domu lub stać się przyszłością kogoś, kto otrzyma książkę. Piękna, staranna, zachęcająca do gotowania i bycia w Hiszpanii na całego – zmysłowo!


annakamyszek

Anna Kamyszek-Cieślarczyk – psycholog, coach, trener biznesu i umiejętności psychospołecznych. Pasjonatka rozwoju i wspomagania potencjału. Mama, żona i szczęściara.

0 komentarzy

Dodaj komentarz

Avatar placeholder

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

%d bloggers like this: